Около 300 души, организирани от Николай Бареков преминаха на протестно шествие през централите на ГЕРБ, БСП и ДПС, скандирайки „Оставка".

Офисът на партията на Борисов бе замерван с плюшени мишки, намеквайки, че политиците са се скрили като мишки.

Бареков поиска избори през май, за да ги спечели, а преди дни обяви, че е готов за премиер.

След обиколката протестиращите отидоха пред президентството, където са опънати палатките на Николай Бареков и където поискаха и оставката на президентта.

По-рано днес бившият журналист "даде срок" до нова година да се спрат субсидиите на партиите.
Издръжката пък на действията на Бареков стана ясно, че се поемат от бизнеса, който подкрепя движението му, без обаче да се конкретизира кой е този "бизнес".

Междувременно по-рано днес емблематичният за Пловдив Паметник на съветския войн, по-известен като Альоша, осъмна тази сутрин с огромен транспарант с надпис "Тотев вън!"
Акцията е насочена срещу кмета на града Иван Тотев, зад нея застана фракцията "Пловдив без цензура".

През седмицата в града беше проведен и протест срещу Тотев с искане за неговата оставка.
Актът на протест срещу местното управление идва седмица след скандалните записи, в които пред партийно събрание на ГЕРБ кметът Иван Тотев обяснява как е участвал в подготвянето на незаконни решения, които да бъдат гласувани от Общинския съвет, за да се дискредитира областния управител Венцислав Каймаканов.

Тотев е бил записан и как обяснява, че в общината е назначил повече от 500 членове на партия ГЕРБ. В последните месеци стана ясно, че кметът теглил и заем от над 1 млн. лв. от "Главболгарстрой", за да построи ново крило на семейния си хотел.

Според ексжурналиста руското консулство в Пловдив дори се е свързало с него и му благодарили за „симпатичния начин, по който е проведен протестът".