И ДБГ с амбиции за голямо дясно обединение, целта е да е подкрепено и от политически сили, неправителствени организации и от граждани. "Един голям блок, не на апаратите, а на гражданите, които имат дясна визия за развитието на страната ни като демократична и успяваща България", коментира на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски заместник-председател на "Движение България на гражданите".

"Целта ни е да се разруши монопола на ГЕРБ и БСП. България е направила своя цивилизационен избор и той е - членство в ЕС и НАТО, демокрация, свободен пазар, но за съжаление това, което демонстрират управляващите в последната година, е ярко отстъпление от евроатлантическата ни ориентация. Неадекватността по "случая Скрипал" и снишаването около кризата в Сирия са доказателства", обясни Зеленогорски.

"Демократична България" е добра основа за нещо много сериозно, оптимист Радан Кънев

"Демократична България" е добра основа за нещо много сериозно, оптимист Радан Кънев

Била нужна в българската политика

Дисбалансът в развитието на отделните райони в страната не може да продължава. Зеленогорски цитира статистика, според която в София БВП на човек от населението е 28 000 лева, а в най-бедните региони на Север 6 000. За промяна на тази лоша статистика е необходимо и подобряване на инфраструктурата, допълва той.

Според него, "решението е не само с финансиране през еврофондове и от държавния бюджет за изграждане и завършване на стратегически важни обекти като магистрала "Хемус" и тунелите под Шипка и Петрохан, скоростните пътища София - Видин и Велико Търново - Русе, а и една неизползвана възможност - концесионирането".

Възможно е след приключването на българското европредседателство да се поеме към предсрочни парламентарни избори, коментира Зеленогорски.

Лукарски видя в мелето агентурен сценарий за разбиването на СДС

Лукарски видя в мелето агентурен сценарий за разбиването на СДС

Сценарият обслужвал чужди интереси