Нормално, когато има политическо обсъждане по важни въпроси, да започне с челен сблъсък на идеи, с много емоции и усещане за безизходица. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди заседанието на Министерски съвет. Думите му идват в резултат на политическите сблъсъци около меморандума на парламентарната група на ПП-ДБ относно ротацията и отказите на партиите в некоалицията - ГЕРБ-СДС и ДПС да я подпишат.

По думите му нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Това очакват хората от нас днес - през разумни аргументи и спокоен тон да се намерят верните решения, за да може да се продължи напред с реформите. Почти 9 месеца правителството работи и има резултати в изключително сложна политическа конструкция поради факта, че показахме, че можем да води диалог помежду си, заинтересованите страни и партньорите. Показахме, че можем да взимаме решения в полза на хората, посочи Денков.

Лена Бориславова: И след едни избори на масата ще са регулатори и съдебна система

Лена Бориславова: И след едни избори на масата ще са регулатори и съдебна система

ПП-ДБ не поставяли ултиматум на ГЕРБ-СДС, а предложили преговорна рамка

Днес Министерски съвет ще гласува бюджета на Фонд "Сигурност на електроенергийната система", ще одобри и средства за изпълнение на планираната инвестиционна програма на общините. Важно е да продължим напред, за да може да правим уверени крачки на европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем всички заедно, подчерта Денков.

От Борисов струи разочарование от ПП-ДБ

От Борисов струи разочарование от ПП-ДБ

Провалят строежа на ядрената централа, а това не е добър знак