Делян Пеевски е номиниран за евродепутат и от областната структура на ДПС в Смолян. Народният представител е един от осемте предложения, които смолянската структура направи за евролистата на ДПС, съобщават от ДПС-Смолян.

Припомняме, миналата седмица стана ясно, че Делян Пеевски е сред номинираните от Областния съвет на ДПС-Кърджали за евролистата на движението. Преди дни, аргументирайки номинацията на Пеевски от Кърджали, зам.-шефът на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов заяви, че той е с добър авторитет в средите на ДПС, а хората по районите виждали, че публичният образ на Пеевски няма нищо общо с реалния.

Сред номинираните е и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Останалите номинации са: председателят на младежката организация на движението Илхан Кючук; настоящият евродепутат проф. Владко Панайотов; Емине Гюлестан, която е съветник във Външно министерство; Севим Мусак, юристка от Мадан; Емилия Торманова - Сечкова от златоградското село Старцево, по професия счетоводител и Велин Велев - икономист от община Доспат.

Номинациите за евродепутати са излъчени на разширеното областно събрание на ДПС-Смолян. В него участвали председателите на общинските структури, младежките лидери, представители на женските дружества и народният представител Мустафа Карадайъ.