Не сме канили лидера на Глас народен Светослав Витков да се присъедини към политическия ни проект.

Това заявяват от инициативния комитет за създаване на партията Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията - БАСТА, опровергавайки твърденията на Витков.

Уточнява се, че за учредителния конгрес на БАСТА, предвиден за 22 септември, са поканени като гости да присъстват всички парламентарно представени партии, партии-членки на ЕНП, както и до други формации, които са минали бариерата от 1% на последните парламентарни избори.

Не сме разчитали на присъствие от страна на г-н Витков, още по-малко сме желали той да се присъединява към нашия проект. На хората, които са поканени от нас за присъединяване към проекта БАСТА са изпратени делегатски карти, уточняват още от бъдещата партия.

Ако сме искали неговото участие, то щяхме да се обърнем към неговото импресарио и да го поканим в качеството му на шоумен, но тъй като учредителният ни конгрес не е шоу, а и творческата продукция на г-н Витков не е особено ценена от нас, то той е получил покана за гост на конгреса, както и останалите председатели на политически партии в България, заявяват в заключение от БАСТА.