Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че е говорил със знакови хора от ПП-ДБ за анти ГЕРБ-ДПС коалиция. С кои точно е говорил Костадинов не пожела да каже.

Пред журналистите след разговори с държавния глава Румен Радев в рамките на консултациите за съставяне на правителство от 50-то Народно събрание повтори тезите си.

Или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което ще изключи тока на политическата система. В правителство ДПС-ГЕРБ в сегашния формат, в който се задава, Бойко Борисов ще е младшият партньор на Пеевски, а ДПС ще сепарира регионите и ще създаде отделни анклави, в които полицията, прокуратурата, съдът, бизнесът и общинската власт - всичко ще е в техни ръце. Ако това се пренесе на национално ниво, Бог да прости републиката, предупреди Костадинов.

Радев пита ПП-ДБ ще се сглобят ли с ГЕРБ и ДПС, или ще се наредят до Възраждане

Радев пита ПП-ДБ ще се сглобят ли с ГЕРБ и ДПС, или ще се наредят до Възраждане

Според ПП-ДБ отговорността за власт сега е на първата и втората политическа сила

"Или ПП-ДБ приемат варианта да разсъждават в момента за съставянето на общ кабинет с консенсусни фигури срещу ГЕРБ и ДПС за България, или подаряват властта на ГЕРБ и ДПС", постави условие Костадинов.

Костадин Костадинов уточни, че ако има консенсус за анти ГЕРБ-ДПС коалиция евентуалният премиер може да е от "Възраждане", но ако не срещне подкрепа - няма да бъде от "Възраждане".

"Възраждане" са готови да говорят с ИТН, ако третият мандат отиде във формацията на Слави Трифонов и ако не включва ГЕРБ и ДПС.

Той увери, че няма да има купени депутати от страна на "Възраждане".

Според него избирателите на ГЕРБ и ДПС се намират в дългово робство не защото не искат да гласуват, а защото са ги накарали насила и със заплахи да гласуват. Целта на "Възраждане" е да освободи избирателите на първите две формации от така нареченото "дългово робство".

ДПС безмълвни за правителство на малцинството

ДПС безмълвни за правителство на малцинството

Делегацията на ДПС си тръгна без коментар от консултациите при Румен Радев