Няма разнобой в управляващата коалиция и не се водят преговори за ново мнозинство на ДПС и ГЕРБ. Тази категорична позиция заяви в Брюксел лидерът на ДПС Лютви Местан, който е на посещение там.

ГЕРБ нанесе много тежки рани на демократичния организъм на страната, които трябва да бъдат излекувани. Това може да стане единствено, когато тази партия ГЕРБ не получи шанс за реванш", посочи Местан, цитиран от БНР.

Според него и партията му кабинетът "Орешарски" трябва да получи своя шанс - достатъчно време, за да реализира програмата си. „Стоим зад Пламен Орешарски и зад програмата на кабинета "Орешарски"", подчерта лидерът на ДПС.

Местан не отрече оставката на Христо Бисеров да има отзвук в ДПС, но отново подчерта, че мотивите за решението на Бисеров не са свързани с политически или икономически натиск.

„Независимо, че мотивите на г-н Бисеров не са политически, а лични, те имат своята неизбежна обективна политическа рефлексия върху Движението за права и свободи. Съзнавам това. И това е неизбежно. Т.е. стои извън политическата ни воля. Предполагам обаче скоро ще се убедите, че никакви икономически обвързаности не стоят зад това, каза Лютви Местан", завършва Местан.

Припомянме, малко по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа на страницата си във Фейсбук, че ГЕРБ е единствената партия, която може да управлява без ДПС и без БСП.