Седемкратният световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер посети Европейския парламент в Страсбург, където даде официалния старт на „Десетилетието за активни действия за безопасност по пътищата - 2011- 2020" на ООН и Европейската комисия по пътна безопасност.

Част от тази международна програма е и първата българската кампания „Всички ние на пътя - звездата си ти", по инициатива на евродепутата Илиана Иванова, под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и със съдействието на КАТ „Пътна полиция".

По време на визитата си в ЕП Михаел Шумахер се е срещнал с българския евродепутат Илиана Иванова от Групата на ЕНП (ГЕРБ), която преди дни обяви инициативата в България заедно с министър Цветанов.

"Поздравявам Ви за добрата инициатива. Европа има нужда от такива кампании, които да накарат водачите да бъдат по-отговорни, когато шофират" - е заявил Шумахер.

В събитието е взел участие и президентът на ЕП Йежи Бузек.

Вицепремиерът Цветан Цветанов коментира срещата в Страсбург.

„За нас е изключително силно послание, че Михаел Шумахер подкрепи първата българска кампания, посветена на десетилетието за безопасност на движението. Убеден съм, че посланиците на тази кампания ще нарастват и по този начин ще допринесем за намаляването на броя на пътно-транспортните произшествия, защото всички можем да бъдем звезди на пътя, ако сме внимателни и отговорни.", заяви той.

Българската кампания „Всички ние на пътя - звездата си ти" ще стартира официално през юни и ще продължи 6 месеца.