Лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка заради изборните резултати от 2 октомври за 130-годишната партия, съобщи БНР.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Свиленград в отговор на журналистически въпрос. Вицепрезидентът беше официален гост на тържеството по повод 110 години от освобождението на града. 

Станишев: Нинова трябва да подаде оставка

Станишев: Нинова трябва да подаде оставка

Нещата са опрели до кокала и става дума за оцеляването на партията, по думите му

Припомняме, Йотова бе ръководител на пресцентъра на Висшия съвет на Българската социалистическа партия (ВС на БСП) от 1997 до 2007 г., член на ВС на БСП (от 2000 г.), заместник-председател на Градския съвет на БСП - София от януари 2006 г.

"Не съм изненадана от това, че няма оставка. Нека да изчакаме заседанието на Националния съвет. За мен голямата тревога е, че БСП, че падна на пето място и на 9 процента след поредните парламентарни избори", каза Йотова. 

Докато Кирил Добрев лепял плакати на Нинова, тя пак искала да го изключи

Докато Кирил Добрев лепял плакати на Нинова, тя пак искала да го изключи

Достойните подават оставка, по думите на опозиционера

Според нея слабите изборни резултати са по-важният въпрос, както и защо партията е там - партия, която съществува от 130 години и винаги е била на страната на хората, особено по време на кризи.

"Сега се оказва, че голяма част от хората й нямат доверие, не вярват, че тя може да защити техните интереси. Много добре си давам сметка, че голяма част от българите, които не излязоха да гласуват, не отидоха до урните именно заради това - защото не намират своето политическо представителство, част от което е и БСП", заяви Илияна Йотова. 

Нинова: Оставка - Не!

Нинова: Оставка - Не!

Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това, обясни тя