Искаме това управление да получи заслужения си финал, защото то не се справи с реформите в нито един сектор, а екологичният сектор буквално застрашава живота ни. Това заяви пред bTV депутатът от левицата Кристиан Вигенин по повод вота на недоверие към правителството на тема екология, който БСП ще внесе следващата седмица в Народното събрание.

Според Вигенин в момента има голяма вероятност вотът да мине, защото всички в парламента, които се обявяват за опозиция на управлението, са повече от половината гласове.

"Когато някой се заявява като опозиция при вот на недоверие, е логично да гласува против. Ако гласува "за" или не участва в гласуването, тогава има ново мнозинство в парламента", коментира депутатът от БСП.

БСП и ДПС преброиха подкрепата за кабинета Борисов

БСП и ДПС преброиха подкрепата за кабинета Борисов

Има ли преформулирана форма на управление, се пита Йордан Цонев

Той напомни, че има два варианта, ако вотът на недоверие мине - Бойко Борисов да състави нов кабинет или да се върви към предсрочни парламентарни избори.

Когато става въпрос за въздуха, за земята, за водата - какъв по-силен аргумент едно правителство да си отиде, попита социалистът.

"Воля" мисли, но е по-скоро заедно с БСП и ДПС за вота на недоверие

"Воля" мисли, но е по-скоро заедно с БСП и ДПС за вота на недоверие

Хората на Марешки се съмняват, че БСП ще внесе вот на недоверие

По темата с новоизбраният министър на екологията и водите, Вигенин коментира, че дебатите в парламента са показали, че той няма да бъде ефективен.

"Тепърва да се запознаваш със ситуацията, когато хората със седмици нямат вода, когато всеки ден се появява нова информация за незаконно внесен боклук, когато в редица градове въздухът нее годен за дишане, е меко казано подигравка", подчерта той.

Горанов не събира депутати за подкрепа

Горанов не събира депутати за подкрепа

Не си търсел нова работа, защото вотът на недоверие нямало да е успешен

Припомняме, в края на декември БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов в областта на политиката на околната среда и водите. Причините са водната криза в Перник и горенето на италиански боклук у нас.

Според социалистите именно обявяването на инициативата им за внасяне на вот на недоверие е отключило последващите събития - акцията заради водната криза в Перник, проверката в МОСВ и последвалите арест и оставка на екоминистъра Нено Димов.

Валери Симеонов: Не сме обсъдили как ще гласуваме при вот на недоверие

Валери Симеонов: Не сме обсъдили как ще гласуваме при вот на недоверие

Оставката на Нено Димов удовлетворила най-низките страсти на обществото

Преди два дни стана ясно, че ДПС ще подкрепят вота на недоверие. Валери Симеонов пък заяви, че Обединените патриоти не са обсъждали как ще гласуват при евентуален вот на недоверие, какъвто още нямало.

Днес финансовият министър Владислав Горанов подчерта, че няма причина да организира 121 депутати, за да спасява кабинета. Той не си търсел нова работа, защото бил убеден, че вотът на недоверие на БСП няма да е успешен.