Инициативен комитет във Видин ще предложи кмета Герго Гергов за втори мандат. Инициативата обявиха на пресконференция четирима местни граждани.

Решението да се сформира Инициативен комитет за издигането на досегашния кмет Герго Гергов за втори мандат е взето след срещи с граждани на Видин, за които усилията за промяна в развитието на града не са останали незабелязани, каза на пресконференцията Соня Иванова.

Според нея Видин е вече град, който е желан за живеене и развитие и затова местните граждани започват инициативата за издигане кандидатурата на Герго Гергов за втори мандат. 
Довършените проекти за водния цикъл, депото за твърди битови отпадъци, възстановените спортни площадки, осигурената храна и нормални условия в детските градини от комитета отбелязват като положителни действия, извършени досега от видинския кмет.

Герго Гергов има подкрепата и на Общинския съвет на БСП във Видин, който реши да издигне за втори мандат досегашния кмет на града Герго Гергов на предстоящите местни избори.

Припомняме, кметът Герго Гергов бе отстранен временно от длъжност, за да не попречи на разследването, което започна след акция на ДАНС в края на юли миналата година.

През май месец тази година Софийски окръжен съд не уважи молбата за възстановяване на длъжност, а делото се гледа в София, тъй като всички съдии от Окръжен съд - Видин си направиха отвод.

На 4 юни 2015 г. отстраненият кмет на община Видин Герго Гергове бе възстановен на работа с решение на Софийския апелативен съд, което не подлежи на обжалване.

Кметът на Видин бе уличен в нарушение на служебните задължения по Закона за обществените поръчки при сключването на договор за доставка на храни в бюджетните учреждения. След акцията от ДАНС обявиха, че на Общината са нанесени щети за 150 000 лева.