Истинска истерия предизвика изявлението на депутата от ДПС Делян Пеевски пред стаята на партията в кулоарите на парламента.
Дори и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остана на заден план в медийното внимание, което се беше съсредоточило в очакване на обещаното по-рано през деня изявление от депутата.

Малко след като лидерът на партията му Местан от парламентарната трибуна обяви, че ДПС се заема със зловонието КТБ, Пеевски заяви, че той иска пълна публичност на всичко, което се е случило с КТБ.
Пеевски иска разследваща международна компания да провери всички потоци и трансфери от банката преди и след затварянето й.
Искам пълна публичност, за да стане ясно, че нямам нищо общо със случая, каза Пеевски.

До края на деня проектът за закон за КТБ щял да бъде публикуван.
Аз не съм в основата на проблема и това ще стане ясно, както стана ясно от всичко, което излезе, ще видите като излезе законът кой е в основата, подчерта депутатът от ДПС.

Пеевски предлага пазарно решение на казуса с КТБ. Законът, който той и колегата му Йордан Цонев предлагат, не е конкретно за банката на Цветан Василев. Ние сме за пазарно решение на проблема с КТБ, обясни Пеевски. Какво е това пазарно решение обаче не стана ясно.

Онова, което стана ясно обаче, е, че това не е единствената законодателна инициатива на депутата. Той подготвя още законодателни решения. КТБ нямало да е негова фиксация в този парламент.

Нямам никакви отношения с Цветан Василев, посочи още Пеевски. Той не коментира заплахите, които банкерът получава.

Ще ме виждате, обясни той на медиите в отговор на въпрос дали ще идва по-често на работа в законодателния орган за разлика от предишните си мандати като депутат.