ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Това обяви във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов.

По негови думи има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход.

Той изрази надежда и очакване третият мандат да дойде в ИТН и тогава партията ще предложи експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време.

"Ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат наесен да ходим на избори", изтъква Трифонов.

ИТН и ГЕРБ не си говорят за кабинет, а за идеи

ИТН и ГЕРБ не си говорят за кабинет, а за идеи

"Има такъв народ" са в очакване на още срещи

Той отбелязва, че на изборите на 9 юни суверенът се е изказал много ясно - партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват.

Трифонов посочва, че предвид това, че ИТН е шеста партия в 50-тия парламент, той е изчакал достатъчно време, за да могат първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случвало.

Той определя като "нелепи" изказванията на някои партии, които твърдят, че "на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени".

"Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно", посочва лидерът на ИТН.

ИТН декларираха, че осъзнават отговорността

ИТН декларираха, че осъзнават отговорността

Партията отчита с 50% по-голяма подкрепа