Кирил Петков да се научи на политика, за да може, когато ПП вземат първия мандат и ако изпратят покани за разговори до политическите сили, вероятно да разговаряме. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти в парламента, след като кабинетът "Петков" падна.

Йорданов отново нападна Кирил Петков за "поредни глупави, лъжливи изявления", като предупреди, че и бъдещото правителство и преговори са на тънко въже, а Петков започва да къса конците още отсега.

"Лицемерието в парламента е издигнато на невероятно високо ниво. Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко - в парламента има представители на политически сили и преговори се водят с политически сили, а не с отделни депутати, защото депутатите не са проститутки да ходиш да си ги напазаруваш от Околовръстното, както прави той. Купи си 6 депутати, а ако има такива, които се усещат по този начин, да си ги купи и тях", изтъкна Йорданов.

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

Петков събра до 116 гласа

"Кирил Петков не знам къде е расъл, в коя Конституция се е клел, но в Канада разбрах, че няма Конституция. Определено българската Конституция я смята за парцал, с който си подпира леглото, за да не му се клати", отсече Йорданов.

Той призова журналистите да си представят "какво дъно е стигнало правителството", за да ги принудят да направят такова нещо своите коалиционни партньори. "Прогониха ни заради неспазването на коалиционното споразумение, посочи Йорданов, като напомни, че ИТН са предупреждавали от 4 месеца, че вървят по въже, което му късат конците един по един" - темата за Република Северна Македония.

Сега ми е интересно в парламента, ако влезе френското предложение за Северна Македония и бъде прието с гласовете на ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, тези, които викали за коалиция какво щели да направят - да се самобичуват ли, да се набият ли, запита Йорданов. Припомняме, че ГЕРБ и ДПС вече обявиха, че ще внесат предложението в Народното събрание, след като блокираха разглеждането му във комисията по външна политика днес.

Той припомни, че за зеления сертификат например гласували заедно ГЕРБ и ПП. ДПС пък услужливо излели от пленарна зала, за да може Пролет Велкова да стане член на СЕМ, при положение, че държи речи в защита на педофилията.

Йорданов призова медиите да си запишат, че ИТН излезли от коалицията заради Северна Македония и некадърната финансова политика на Асен Василев. "Ако той е най-добрият финансов министър, аз съм чернокож баскетболист, който играе в НБА", сравни Тошко Йорданов.

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Слави Трифонов стъпи накриво - 41,3% не искат предсрочни избори