Шефът на дирекция „Нематериално културно наследство" към Министерството на културата е избран след манипулация на конкурса.

Това твърди депутатът от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по култура и медиите към Народното събрание Гинче Караминова, на заседание на която депутатката направи твърдението си.

Тя обяви, че преди два месеца е оставила в комисия плик с името на Венцислав Велев, за който по думите й е било предварително ясно, че ще спечели конкурса.

Министърът на културата Петър Стоянович отговори, че Велев е бил най-достойният кандидат, като подчерта, че не е познавал, както Венцислав Велев, така и останалите участници в конкурса.

„Това е още едно доказателство, че в държавната администрация е излишно да се обявяват конкурси, тъй като предварително се знае кой ще бъде назначен", каза Караминова, цитирана от Дарик.

Според министър Стоянович изборът на Велев за поста му в министерството е заслужен, защото според него той има забележителни качества. Стоянович беше категоричен, че не е познавал предварително кандидатите в конкурса.