Израелска военна компания предлага най-новите си военни разработка за армията ни. Израел и България се радват на дългогодишни приятелски отношения, заяви заместник-генералния директор на "Рафаел" Гидеон Вайс.

Рафаел е създавал технологии за израелското военно ведомство. Израелската армия използва много от системите на "Рафаел", а компанията предлага и система за защита от дронове. Имаме и системи за разузнаване, а самата компания е специализирана в кибер защитата, изтъкна на презентацията си Вайс.

Компанията иска да си сътруднични с военната ни индустрия и армията ни. Предлага се и дистанционно управление на оръжейни системи, предлага компанията, а най-новата и иновативна система е BNET. Следващата седмица нашите военни ще изпробват системата на български терен. 

Израелската компания си сътрудничи с индустриите на Великобритания, Турция, Канада, САЩ, Чехия, Румъния, Германия, Испания. Оръжейните системи на Рафаел вече са интегрирани в бойни машини на други компании за военна техника.

Компанията е усъвършенствала и ракетите. Стрелецът вижда мишената през бойната глава на ракетата. Предлага се и непрекъснат контрол на мишената и актуализация на информацията, подавана към ракетата. Технологиите предлагат разузнаване в реално време. Ракетите улучват цели от 25 километра разстояние.