Левицата получава заслужени критики, но тя е единствената опозиционна партия в страната, която е способна да свали това, което наричаме ГЕРБ, от власт. Всички трябва да се убедим в общата цел - да свалим управляващите от властта. Това обяви социалистката Елена Йончева в ефира на БНТ.

"ГЕРБ нямат алтернатива" като дясна партия, посочи тя.

По думите ѝ, изборите в страната са закъснели, защото България върви надолу. Йончева добави, че всички хора, които виждат какво се случва в България трябва да застанат срещу управлението на ГЕРБ.

Основното право за безплатно здравеопазване е нарушено, мотивира Нинова
Обновена

Основното право за безплатно здравеопазване е нарушено, мотивира Нинова

Думите достъпност и безплатност се заменили с връзки и пари

Повод за атаки срещу управляващите винаги има, защото вотът на недоверие в здравеопазването показва, че хората нямат доверие към ГЕРБ. Този вот дава възможност хората да разберат какво става в сферата на здравеопазването, обясни социалистката.

Математиката показва, че вотът няма да мине, въпреки че депутат от "Обединени патриоти" бил казал, че всяка година от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се крадат 1 млрд. лева, поясни Йончева.

Тя смята, че вотът на недоверие вече е минал сред обществото, защото всеки българин под една или друга форма е пациент на системата на здравеопазването.

Дариткова отчита сериозно развитие в здравеопазването

Дариткова отчита сериозно развитие в здравеопазването

Повтарят се едни и същи полуистини на полуразговор, коментира БСП

Има погром в здравеопазването, защото много българи чакат за трансплантация. Погромът в здравеопазването е огромен и ние сме на първо място по детска смъртност, сърдечно-съдови заболявания и предотвратими заболявания, изрази съжаление Йончева.

2/3 от хората имат и ограничен достъп до здравеопазването.

ГЕРБ не дават отговор защо има погром в здравеопазването, а БСП имат алтернатива - трябва да си отговорим какво здравеопазване искаме. България върви много усилено към Третия свят, защото българинът дава 50% за здравеопазването си от своя джоб, констатира Йончева.

"Ако искаме здравеопазване като в страните от третия свят и от Африка - добре, нека правителството продължи да работи, но ако искаме здравеопазване като това в Европа, трябва да намерим решение за това", призова социалистката.

В Европа здравеопазването е споделена отговорност, смята тя, добавяйки, че погромът в здравеопазването е повсеместен и нямало решение за него.

По думите ѝ, НЗОК генерира 4 млрд. лева годишно, но отделно от това българинът дава още 4 млрд. лева.

Йончева представи данни и на Световната банка. По данни на банката всяка година 4% от българите слизат под прага на бедността и ако настоящето управление остане още три години на власт, то по данни на Световната банка 12% от населението ще слязат под прага на бедността.

Здравето не би трябвало да бъде стока, а държавата да гарантира на всеки един от нас достъп до здравеопазването, призова червеният депутат.

Валери Симеонов не се извинява на "всички превъзбудени, но непрочели"

Валери Симеонов не се извинява на "всички превъзбудени, но непрочели"

Думите му са извадени от контекста на изказването му

Йончева изрази възмущението си от изказването на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. Тя е на мнение, че зад думите на правителството стои една и също политика - пълно пренебрежение към исканията на гражданите.