Николай Габровски, номиниран за премиер с първия мандат на ГЕРБ/СДС, ще внесе предложението си за правителство в Народното събрание за гласуване.

Това заяви лично Габровски в интервю за предаването "Панорама". Интервюто е направено след приключването на кръга от разговори днес, на втория ден, когато такива се състояха само с ДПС.

Другите две партии - "Продължаваме промяната" и "Възраждане", втора и четвърта по големина в 48-то Народно събрание, отказаха да разговарят с Габровски, а както стана ясно днес, те са изпратили и писмен отказ.

Залата за кабинет Габровски остана празна

Залата за кабинет Габровски остана празна

ПП и "Възраждане“ са отказали срещите с Николай Габровски чрез писма

Вчера сутринта се състояха срещите на Габровски с "Демократична България" и БСП, от които той получи отказ, а следобед, отново вчера, бе срещата му с "Български възход". Ясен отговор за това дали ще има или няма да има подкрепа от хората на Стефан Янев нямаше.

Именно на тази среща Николай Габровски заяви, че вече има готов списък с професионалисти, непартийни фигури, които са готови да влязат в състав на кабинет, както и обеща да бъде публикувана публично програма на неговия кабинет. Николай Габровски отказа да посочи имена от списъка с министри, които ще занесе в понеделник в президентството. 

Припомняме, че днес и Христо Иванов, ДБ, и Кирил Петков предупредиха, че ще се броят всички гласове при едно гласуване на правителство и може да има игри с кворума и мнозинството. За гласуване на правителство Народното събрание се нуждае от обикновено мнозинство. 

Кирил Петков се надява да няма игри с кворума при гласуване на кабинет "Габровски"

Кирил Петков се надява да няма игри с кворума при гласуване на кабинет "Габровски"

Всички депутати на ПП ще бъдат в пленарна зала и ще гласуват против