„Кой предупреди висшето ръководство на ДПС за разследването срещу Христо Бисеров?" и „Къде е самият Бисеров", попита от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев.

Той сам отговори на въпроса за местонахождението на бившия зам.-председател на парламента, като посочи, че самите депутати не знаят къде е „сивият кардинал". Велчев обаче не спря с въпросите и попита дали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев е знаел за разработката на ДАНС срещу Христо Бисеров. „Ако не е знаел, трябва да попитаме - „Кой управлява държавата и ДАНС?!". Ако той е знаел, нека да ни се отговори - „Защо министър Йовчев излъга българското общество?", отбеляза депутатът от ГЕРБ и попита дали самите народни представители не си задават тези въпроси, или просто се крият от отговорите.

Разликата между ГЕРБ, БСП и ДПС, според Красимир Велчев, се изразява в това, че за нарушенията на своите членове бившите управляващи са научавали от медиите, а не са правили както сега политически „чадър". Изказванията на Велчев бяха посрещнати от подвиквания от страна на депутатите от местата им, което накара депутатът от ГЕРБ да поиска спреведливост от председателя на НС Михаил Миков. „Вашето провокативно говорене, няма да го коментирам", бе отговорът на Миков.

„Аз задавам въпроси, защото съм народен представител от България, а не от Турция", му репликира Красимир Велчев.

Стана ясно още, че парламентарната група на ГЕРБ е против насилието и хауса в една държава. Герберите иронично определиха като успех за правителството „липсата на страх у населението", което е било заявено от вицепремиера Йовчев още преди месец. „Ако такива са и следващите успехи на правителството, Бог да пази България", заключи Велчев.