По повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето в Народното събрание бе поставена Капсула на хилядолетието. Инициативата е на Държавната агенция за закрила на детето.

В Капсулата на хилядолетието бяха поставени предмети и символи, носещи послание за доброто към поколението на 2030-та година.

Председателят на парламента Цвета Караянчева сподели, че е приела възторжено идеята за капсула на доброто. Казваме "Да" на доброто, изтъкна тя. Трябва да пазим децата, подчерта парламентарният шеф.

Всяко дете е една вселена, но децата са чупливи, по мнението й. Всяко дете трябва да живее в един добър свят, според Караянчева.

Отговорност на политиците е да създадат добрия свят за децата. Елеонора Лилова, шеф на ДАЗД заяви, че децата имат нужда от по-специална закрила. Тя иска всички да сме заедно за доброто бъдеще на децата.

Много институции са оставили послания за бъдещите деца на 2030 година. Не трябва да делим децата, а да помагаме на всички деца, призова Лилова.

Българският еврокомисар Мария Габриел изтъкна, че богатството на страната ни са децата и техните таланти. В днешно време новите технологии се развиват с бързи скорости, заяви тя.

Габриел иска образование за всяко дете и децата да реализират таланта си тук в България. Дерзайте, следвайте мечтите си, показвайте ни талантите си, карайте ни да се гордеем с вас, пожела Габриел. През 2030-та тя иска да види пораснали деца, които са: "Джон Атанасов на 21-ви век и нобелов лауреат".