Вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че отдавна е предупреждавал за финансирането на ДОСТ и че не знае за двойното празнуване на Деня на Кърджали.

"Прокуратурата само потвърждава това, което ние сме говорили. Една банка, на която знаем името, и не само тя. Има и други канали. Знаят се лицата и фирмите, през които е ставало финансирането."
Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в кулоарите на парламента по повод излязлата информация от прокуратурата за финансирането на ДОСТ от турска банка.

Цацаров иска закриване на фондация, незаконно финансирала партия

Цацаров иска закриване на фондация, незаконно финансирала партия

На 14 март сдружението получило 100 000 евро от турска банка

Той се надява прокуратурата да повдигне обвинение. По думите му само съдът може да заличи партия, но припомни, че такъв тип финансиране е основание за заличаване.

По повод думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, че празникът на Кърджали ще бъде празнуван два пъти и обвиненията в разделение, Каракачанов каза, че има една покана за празника на Кърджали и тя е за днес. Според него не може да се говори за разделение.

Лидерът на ВМРО обвини ДПС, че търсят повод да атакуват патриотите, защото вече не са във властта.

Каракачанов заяви, че няма логика да се иска оставката на Валери Симеонов, заради това че оградата по границата е обявена за обект от националната сигурност.

ДПС се концентрират върху един министър и удрят по него, а БСП атакуват опонентите, заради проблемите вътре в партията им, констатира военният министър.