Вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е готов да подаде оставка и да мине в опозиция, ако ГЕРБ не подкрепят в парламента неговата концепция за циганите. Каракачанов заяви това лично в интервю пред "Евроком".

"Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си подавам оставката, минавам в опозиция, да си направят коалиция и да управляват щастливо", натърти вицепремиерът, цитиран от "24 часа", по повод критиките на ДПС, че концепцията му гази Конституцията на страната. Според него противоречия няма.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

Каракачанов не вижда смисъл да управлява заедно с ГЕРБ, ако депутатите на Борисов не виждат, че българите изчезват като нация.
"Аз не желая един ден моите внуци и правнуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри като държава след 1400 години", каза още военният министър.

Въпреки заплахите си, Каракачанов все пак изрази надежда, че герберите ще го подкрепят и до оставка няма да се стига. Когато изготвил концепцията си, той не бил спиран от никого. Даже раздал стратегията на министрите в кабинета за предложения.

Вицепремиерът засегна и темата за ромския вот - "системни партии" много обичали да се възползват от този електорат по време на избори, като ги мотивирали по един или друг начин - било то с обещания или материално. "Да, българските партии не желаят да губят електорат да гласуват за тях и в това е разковничето на проблема", коментира още лидера на ВМРО.

Тези партии не предприемали нищо, защото се интересували само от изборните си резултати, а не от проблемите на нацията.

ДПС: Концепцията на ВМРО за циганския етнос е философия на нацизма

ДПС: Концепцията на ВМРО за циганския етнос е философия на нацизма

Стратегията на Каракачанов е крепостничество и е противоконституционно

"За мен няма значение коя партия ще управлява, ако народът живее добре и сигурно. Нека да стане ясно на обществото кой има дупе да тръгне и кой не иска да го направи. Повече така не може да продължава", каза той.

Каракачанов: Истината е, че за циганските работи в България сме виновни ние, българите, години наред си затваряме очите, правим се на политически коректни!

Организациите, които ревали за правата на човека, не притеснявали Каракачанов.

"Защото това са крокодилски сълзи от хора, които 25-30 години се добре се хранят с темата "права на човека". Само че дезинтегрират държавата, разбиват чувството ни за национална общност и солидарност. И по този начин на гърба на българската държавност и нация си живеят добре в България", захапа Каракачанов ромски неправителствени организации и Българския хелзински комитет (БХК).

По думите на военния министър в неговата стратегия имало репресивни мерки, но те не били насочени към циганите, а към държавната администрация - за отсъствието на роми от училища, измамите с ТЕЛК решения и източването на социалната система.

Грозен акт е циганите да се настаняват приоритетно в общински жилища според ВМРО

Грозен акт е циганите да се настаняват приоритетно в общински жилища според ВМРО

Александът Сиди се озъби на псевдозащитнически организации