"Друже, аз лично поне 20 пъти съм Ви го казвал и най-братски предупреждавал, че ако Вие не промените отношението си към България и не прекратите тормоза над българите в Македония - ветото е неизбежно!". С тези думи председателят на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната на България Красимир Каракачанов се обърна във Фейсбук към президента на Северна Македония Зоран Заев.

Позицията му е провокирана от "совалките" на Скопие и търсената помощ за подкрепа от Гърция относно членството на С. Македония в ЕС.

Каракачанов е скандализиран от факта, че в Гърция Заев е определил българската позиция по въпроса като смешна.

Заев в Брюксел: Изпълнихме нашата част, сега чакаме действия от ЕС

Заев в Брюксел: Изпълнихме нашата част, сега чакаме действия от ЕС

Македонската делегация ще има серия от срещи във връзка с еврочленството си

По негови думи македонският премиер няма елементарно понятие от история, бил чувал само нещо за Гоце Делчев.

"Но колкото и да не разбираш от история, не може да продължаваш да се правиш на ударен и да казваш, че българската позиция по историческите въпроси е смешка, или че не си очаквал, че България можела заради тях да блокира Република Северна Македония за преговорите с ЕС", възмущава се бившият вицепремиер.

Относно ветото, наложено от България на РСМ, той заявява: Надявахте се, че с Вашите селски тарикатщини ще ни излъжете, че българите пасем трева.

Северна Македония не си дава идентичността и езика срещу членство в ЕС

Северна Македония не си дава идентичността и езика срещу членство в ЕС

Зоран Заев все още е оптимист за намиране на решение на спора с България

По тази причина Каракачанов изразява недоумение кой е учил толкова много македонците да подценяват българите и да си мислят, че някой в София "ще Ви се върже и подпише празен чек, а Вие да продължавате да не спазвате Договора за добросъседство и да градите Вашата държавност на база на омраза срещу всичко българско".

"Знам кой, всъщност... Същият този Ви е научил и на друго - да имате самочувствие и самоувереност на библейски месии. Само че колкото тези "качества" помогнаха на Вашите учители, толкова ще помогнат и на Вас. Вижте ги, та те изпълниха предсказанието на пророчицата, разсипаха си държавата и отново се събраха под една круша. Жалко! Но Вие вървите по техния път", пророкува още бившият вицепремиер.

Той призовава македонците да се осъзнаят и да не вярват, че някой ще успее да принуди българския народ да предаде собствената си история.

България защити в Брюксел позицията си за Северна Македония

България защити в Брюксел позицията си за Северна Македония

Скопие отказва да скъса с идеологията от времето на комунизма…