Поредната оставка не е разклатила властта. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира пред журналисти поредната оставка във властта заради имотните сделки. Припомняме, днес Красимир Първанов бе освободен от длъжността заместник-министър на енергетиката със заповед на премиера Бойко Борисов. Също така бе подписана е и заповедта за освобождаване на Ваня Колева от поста заместник-министър на младежта и спорта. Така оставките станаха три, заедно с тази на Цецка Цачева.

На въпрос, дали това ще стане, ако председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подаде оставка, Каракачанов се позова на един "бивш български премиер и още по-бивш монарх - не съм гледач (гадател, бел.ред.)".

Освободиха двамата зам.-министри, уличени в „Апартаментгейт“

Освободиха двамата зам.-министри, уличени в „Апартаментгейт“

Красимир Първанов и Ваня Колева

Каракачанов отбеляза, че каквото и да каже на този етап може да бъде крив, но дали Цветанов трябва да понесе политическа отговорност, това трябва да си реши съответната политическа партия.

Вицепремиерът дори се пошегува с журналистите, че видял, че "Артекс" строи хубаво и трябвало да ги потърси.

Още един зам.-министър с евтин апартамент от "Артекс"

Още един зам.-министър с евтин апартамент от "Артекс"

Бившият шеф на КРС Веселин Божков също бил замесен

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи. Правосъдният министър Цачева обяви, че сама е поискала на нейните сделки да се направи проверка.

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици
Обновена

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици

Биков се надява фирмата да не е получила "помощ от политик" - Цветанов