Катарска делегация обсъди възможностите за сътрудничество при изграждането на инфраструктурни обекти като тунела под Шипка, АМ "Черно море", индустриалната зона в Стара Загора, летищата "София" и "Стара Загора". Това съобщиха от Министерския съвет.

На среща при премиера Борисов с делегация от Катар, водена от шейх Абдул Азиз бин Али Ал-Тани бяха обсъдени български бизнес проекти, към които Катар проявява интерес за инвестиции. Шейх Абдул Азиз бин Али Ал-Тани е член на емирското семейство. В делегацията имаше представители на Qatar Investment Autority.

България и Катар с още по-амбициозни задачи за сътрудничество

България и Катар с още по-амбициозни задачи за сътрудничество

Емирът на Катар е в България по покана на държавния глава Румен Радев

Срещата е продължение на разговора на българския премиер с емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани в началото на март в София, уточняват от МС.

Президентът и катарският емир обсъждат възможни инвестиции у нас

Президентът и катарският емир обсъждат възможни инвестиции у нас

На бизнес форум подписвам редица двустрани документи

Друга обсъждана тема беше свързана с възможностите за инвестиции, които предоставя богатството на страната ни от минерални и изворни води, както и балнеоложки центрове.

От българска страна в разговорите участваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на икономиката Емил Караниколов, както и кметовете на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров.