ПИСМОТО

В моята страна има десетки хиляди цигански момичета, които са много по красиви от уважаемата.
Всъщност, ако сте на правилното място и в правилното време, вие дори може да си купите едно (на 12-13 години), за да бъде ваша любяща съпруга. Най-добрите от тях са много скъпи - цената стига до 5 000 евро, уау!

Разбира се, това е престъпление по смисъла на глава 4 (Престъпления срещу брака, семейството и младежта), раздел 2 (Престъпления срещу младежта), член 191(3), наказуемо с от 2 до 5 години затвор, но аз не мисля, че така наречените „Организации за ромски права" знаят, че такъв член вобще съществува, а всъщност и не ги интересува (наречете ги както искате, те се интересуват само от членовете на анти-дискриминационните закони, защото от тях могат да изкарат пари, а от престъпленията не могат)!!!

Но това е друга история. Затова, нека се върнем на на номинацията на госпожица Ларока.

Повярвайте ми, аз съм виждал много цигански жени, но всички, които са на нейната възраст, са значително по-телесно слаби.
Нима тя не споделя ужасните страдания, които нейният народ понася в цяла Европа, бедноста, мизерните условия и безработицата????

Е, предполагам, че когато си европейски депутат трябва да си придаваш тежест. Да изглеждаш сериозен.

Трето, тя вече е получила една награда тази година. Но чакайте - за младежки лидер?
Та тази уважаема госпожа е почти на 32 години, за Бога! Повечето младежки организации приемат членове до 26.
Моята партия се счита за либерална по този критерий, защото нашият лимит е 30. Уважаемата госпожица Ларока все пак не се вписва.

 Не знам, има различни начини на израстване, може би все пак покрива някой от тях. С тази мотивация аз няма да подкрепя кандидатурата на госпожица Ларока. Все пак тя има моите най-дълбоки уважения и аз й желая късмет и успех!!

ИЗВИНЕНИЕТО

След като толкова много от вас, уважаемите депутати, ме заклеймихте, чувствах се принуден да ви се извиня за, това че ви обезпокоих по този начин.
Нямах намерение да обиждам уважаемата госпожица Ларока. Просто исках да наблегна на, това че в България цигански момичета все още се продават като предмети от техните родители.

Добре известно е на властите къде и как се случват тези ужасни „сделки", защото са част от циганските традиции и стават на обществени места. На никого обаче не му пука за това, включително на фондациите, които обявяват себе си за пазители на гражданските права на малцинствата.

Аз също така съм изключително раздразнен, защото всички говорят толкова много за ромските проблеми, но да говориш и да решаваш проблеми са две различни неща.
Тези нещастни хора се използват в продължение на десетилетия като политически пионки, за да служат на политически цели.

Никой не прави нищо за тяхното по-добро образование, семейно планирание и стандарт като цяло.
В България на циганите се плаща, за да гласуват и така политиците, които на думи защитават гражданските им права, на дело нарушават политическите им.
Дори собствените им представители в политиката говорят твърде много, а правят твърде малко и го правят твърде късно обикновено.

Накрая бих искал да кажа, че АТАКА НИКОГА не е публикувала в официален сайт призиви за насилие срещу циганите или срещу когото и да е било.
Публикациите в неофициални сайтове са отговорност на авторите им и на компаниите за хостинг, които ги подкрепят и отказват да свалят тези сайтове от интернет, независимо колко много се настоява от страна на АТАКА.

В 21 век да обвиниш, че някой е расист е най-тежката обида. Според българския Наказателен кодекс, ако някой бъде обиден и отвърне веднага на обидата с обида, и двамата извършители могат да бъдат освободени от отговорност. Точно това мисля, че стана накрая.

Отново искам да изразя най-дълбоките си извинения към госпожица Ливия Ларока и към всички, които са се почувствали обидени.
Но аз също чувствам обида, защото аз не съм расист, горд съм, че съм българин, народен представител и наблюдател в Европейския парламент.
Аз имам право на свобода на политическия изказ. И само защото моите политически виждания за предприемане на действия срещу големи социални проблеми се различават от вашите, не ви дава правото да ме наричате расист!