Казусът "Бисеров" е в ръцете на българската прокуратура, от там чакаме отговорите – компетентни, ясни изчерпателни. С тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан коментира изказването на главния прокурор Сотир Цацаров от тази сутрин, че утре Христо Бисеров ще бъде обвинен.

"В казуса "Бисеров", колкото и да е неприятен, трябва да видим и знака на променената среда в България, че в днешна, не-герберска България, няма политически чадър над никого", каза още той. Силата на закона се прилагала еднакво, без избирателен подход, посочи Местан.

Той изтъкна, че в предишни времена е имало избирателност в отношението на компетентните органи. ДПС не направило дори и опит да прикрие казуса "Бисеров".
"Ние сме най-заинтересовани от едно бързо, пълно и качествено разследване, което да излезе със съответно заключение в пълно съответствие със законите на Република България", допълни още лидерът на ДПС.

Местан отново настоя за разкриването на банковата тайна по отношение на офшорните сметки на всички висши политици. Като аргумент той посочи и думите на най-дългогодишния шеф на ФБР Едгар Хувър, че ако трябва да се стигне до зародиша на корупцията, трябва да се проследи движението на парите. ДПС ще води тази битка за прозрачност на капиталите, независимо кого ще засегне тя.

"Аз нямам притеснения, надявам се и моите колеги да нямат притеснения", каза още Местан. Той не приема обяснението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че по времето, когато е регистрирана офшорна фирма с негово участие е бил „див каратист” и не разбрал.