Ж.Христов Бедността в България продължава да се разширява, безработицата не намалява, а червените и сините кметове са се обединили срещу управлението. Това се казва в анализ на КНСБ за 600-те дни от управлението на кабинета “Сакскобургготски”.

Издръжката на живота е нас в момента е 289 лева, което надвишава средната работна заплата за страната от 272 лв. са изчислили синдикалистите. Към края на годината за издръжката на едно лице ще са необходими 314 лв. при най-оптимистичния вариант, а средните заплати ще са около 290 лв., се посочва в анализа и се прогнозира вълна от солидарни граждански протести през месец май.

Битката с престъпността е станала “шок и ужас” за българските граждани, които нямат сигурност след серията от показни убийства, стрелби с картечници, бомбени атентати и палежи.

Според КНСБ, кабинетът е в задънена улица, погазва Конституцията и не изпълнява решенията на висшите съдебни институции. При преговорите с Европейския съюз не се отстояват националните интереси.

Нищо от обещаното преди 600 дни не е станало факт – на постовете си продължават да стоят хора, пословични със своята некомпетентност, се казва в доклада, който персонално посочва министрите на икономиката, на културата, образованието и здравеопазването.

КНСБ отчита и неуспеха на юпи-екипа. Чуждите инвестиции у нас за миналата година са само 458 млн. лева, при над 1 милиард през 2000, с трясък са провалени и шумно рекламираните приватизационни сделки. Остава със закон да се забранят профсъюзите и медиите, за да успее това управление, обобщи лидерът на синдиката Желязко Христов.