Синдикатът КНСБ и партията на Николай Бареков „България без цензура" станаха приятели по отношение на някои идеи за социалното и икономическото развитие на страната ни. По време на едночасова среща между президента на КНСБ Пламен Димитров и Бареков синдикатът и партията намериха общи желания за промени.

„Имаме сходни позиция по отношение на ситуацията в страната, а именно, че тя се влошава особено за работещите българи", призна на брифинг Димитров. Той направи уговорката обаче, че такива разговори иска да води с общо седем партии, които според КНСБ ще влязат със свои представители в Европейския парламент.

До момента „България без цензура" е единствената политическа партия, която се е отзовала на желанието на синдиката.

И Бареков, и Димитров са на мнение, че се нуждаем от нова макроикономическа политика, която да стимулира вътрешното търсене, да дава възможности на инвестицонното потребление на бизнеса и допълнително да стимулира за по-високи доходи. "Искаме заедно с износа да стимулираме и растежа на брутния продукт, да има по-високи доходи и да живеем по-добре", посочи още синдикалистът.

КНСБ и „България без цензура" са приятели и по отношение на желанието си за отмяна на плоския данък и преосмисляне на цялата данъчна система. „Не сме съгласи с тактиката на г-н Бареков обаче", призна още Пламен Димитров.

Самият Николай Бареков добави към думите на Пламен Димитров, че синдикатът КНСБ също приема предсрочните избори като вариант за стабилизиране на обстановката в страната. „За нас това е единственият възможен изход",  отсече лидерът на „България без цензура". На срещата му със синдиката той бе придружен и от отцепилия се наскоро депутат от ГЕРБ и вече глас на „България без цензура" в парламента Светлин Танчев.