Партиите от Реформаторския блок и ГЕРБ, които официално скрепиха управленската си коалиция с подписано споразумение, се ангажират в него да следват принципите на върховенството на закона, демократичност, прозрачност и противопоставяне на езика на омразата. Формациите декларират, че се съюзяват в изпълнението на мандат поради очакванията на българските граждани за стабилно и предвидимо управление, което да работи в техен интерес.

Общо седемте партии поставят за своя първа цел да стабилизират институциите и да не допуснат срастването на икономическа, политическа и съдебна власт против интереса на гражданите. В споразумението формациите са подходили в перспектива и са се ангажирали да очертаят ясна визия за развитие в хоризонт до 2030 г.

Да направим България добро място за живеене и да я превърнем в силна държава, да увеличаваме доходите на база напредък в икономиката - това са част от приоритетните задачи, чието изпълнение обещават новите коалиционни партньори.

В приоритетите, около които десните партии се обединяват, влизат и осигуряването на социални права, енергийна независимост, честно и прозрачно разпределение на евросредствата.

Решенията между партньорите се взимат с консенсус, който важи за решенията на правителството и на парламентарната дейност, се посочва още в споразумението. Партиите си обещават една на друга при несъгласие по някой въпрос да използват всички механизми на консултации, преговори и диалог.