Коалиционното споразумение е готово и ще бъде представено на 5 март на партията. Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Партийния дом.

Той призова председателя на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков да ограничи медийните изяви. За няколко дни ли е проблемът и припряността при положение, че коалиционното споразумение е готово, коментира Борисов. Той ще го обяви първо на партията, на 5 март, "защото депутатите ни са хора, които мислят преди да гласуват". Борисов ще се допита и до актива на ГЕРБ дали иска или не иска подобна сглобка и да се прехвърля топката.

"Не е сериозно, не е държавническо и не е честно. Аз винаги съм бил държавник в България и винаги, когато управлявахме, държавата вървеше нагоре", отчете Борисов.

И Кирил Петков отхвърли коалиционно споразумение

И Кирил Петков отхвърли коалиционно споразумение

Настоява първо за разговор за регулаторите, след това за министрите

Той добави, че в коалиционното споразумение няма подмяна на приоритети. "Господин Петков да се замисли как ще изглежда едно бъдещо правителство и как ще отговаряме на въпросите в парламентарната зала", призова Бойко Борисов. Той настоя да се мисли как да има по-работещо правителство. Ако са толкова на зор за КЗК, да го извадят, да се мине през комисии и да се приключи.

По думите му, когато се говори за правителство, не го интересува кой на кого е представител. Борисов няма нищо лично към военния министър Тодор Тагарев, но оценката му е, че не се е справил с военната помощ за Украйна. "Заради това атакувам Тагарев - не че му искам поста или ме интересува самия човек. Не си е свършил работата", разкритикува Борисов.

Бойко Борисов не каза и дали ще поискат оставката на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов заради казуса около убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Ако има причини - щяла да се поиска и неговата оставка, но не вижда причина засега. "Виждам "червени пирати", опит да се използва една комисия за политически цели, която надали им донесе успех и виждам доста неща, които ще ги видите и вие", заяде се Борисов с медиите.

Кирил Петков гледа Борисов моноспектакъл за нови избори

Кирил Петков гледа Борисов моноспектакъл за нови избори

С размотаване ГЕРБ се опитвали да пресират