Състезанието на баретите "Командо Челиндж 2015" щяло да бъде в памет на убития командос Емил Шарков, съобщиха бивши служители на МВР.

Участниците щели да преминават тактическа полоса с препятствия, да стрелят с дългоцевно оръжие на разстояние от 85, 65, 50, 20 метра, да показват как се оказва първа помощ с поставяне на различни турникети и евакуация на "ранен", както и да преминават по указан маршрут и пренасяне на „ранен".

Всеки екип щял  да бъде съставен от четирима души. При оформяне на крайните резултати щяло да се взема под внимание общото време на всеки отбор при преминаването на всички елементи от състезанието заедно със сбора от точки от попадения по време на стрелбата. Класирането се очаква да бъде в две категории - настоящи служители на Министерството на отбраната и МВР и цивилни и бивши служители.

На 29 септември ще продължи делото срещу 54-годишния Петко Петков, обвинен за убийството на спецполицая Емил Шарков при акция в дома му на 14 март 2014 г.

Стрелецът отговаря пред съда и за притежание на незаконен боен арсенал. Последно магистратите организираха изнесено заседание, като направиха оглед на фаталното място.