Концепцията за циганите е написана като "Капиталът" на Карл Маркс - всеки я цитира, но никой не я е прочел. Причината за концепцията за интеграцията на ромите е, че след 25 г. ромска интеграция, ромите са не е само неинтегрирани, а стават все по-дезинтегрирани.

Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

Той разкритикува твърденията на някой хора "ама защо сега" за концепцията за интеграция на ромите. "Това не го казват хората, а го казват хора, които каквото и да направи ВМРО са против и защо сега. Всички като ги наредим, се сещаме за вица за ада и българския казан, който не го охранява".

По думите му 80-90% от битовата престъпност са характерни за циганската общност и това население живее в различен свят. Тази част това циганско население, което не изпраща децата си на училище, а да крадат, да просят и да проституират, трябва да бъде вкарана в пътя, обясни Каракачанов.

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Не може някой да влезе в двор с прътове и нищо да не се прави

Вицепремиерът посочи, че гледал репортаж по телевизията от тартор от ромските махали казал, че "ще ви направим за 5 минути на лютеница". За Каракачанов това не може да се случва и това е недопустимо.

"Византия не можа да ни направи на лютеница, Османската империя не можа да ни направи на лютеница, комунизмът не можа да ни направи на лютеница, на тези маргинали ли ще позволим да ни правят на лютеница. Съжалявам, няма да стане", категоричен е той.

Той заяви, че хората не са прочели по-голяма част от концепцията за интеграция на ромите, но препоръча да прочетат стратегията на страницата на ВМРО във Фейсбук или от друго място в Интернет.

Каракачанов разкритикува позициите на Българския хелзинкски комитет, които според него защитават изнасилвачи и убийци, роми, но не защитават някой възрастен човек или дете, с което са се гаврили. Той обеща, ако някой го опровергае с факти, ще се извини.

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Тя не била свързана с изборите

По думите му вчерашните изказвания от лидера на "Воля" Веселин Марешки и представител от Българския хелзинкски комитет са "тотални маргинали".

"Какво се случва за едно семейство, което не се грижи за детето си в Европейския съюз - отнемат го", посочи вицепремиерът и допълни, че в България не се случва нищо, ако не се грижиш за детето си.

Нормалните хора, които имат съзнание и чувството за отговорност, се ограничават и правят по едно или две деца, но друга група хора знаят - колкото повече деца, толкова повече социални помощи, негодува Каракачанов.

Докога държавата ще стимулира "колкото повече деца, толкова повече социални помощи", запита военният министър.

Каракачанов заяви, че репресията от страна на държавата трябва да бъдат срещу тези хора, които позволяват да не се спазва законът.

Напрежение във Войводиново, ромите се връщат и плашат с бунт
Обновена

Напрежение във Войводиново, ромите се връщат и плашат с бунт

След 16 часа ромите напуснаха, кметът на селото ги извел лично с бус

Припомняме, след случая с Войводиново, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще твори концепция за промени в политиката за интеграция на ромите. Тя включва стратегии, свързани с образованието, контрол на раждаемостта, както и трудовата повинност.

Каракачанов категорично отрече концепция за интеграция на ромите, която предизвика противоречиви реакции в парламента, да е свързана с предстоящите избори.

Според него проблемът с ромите и гетата става все по-сериозен и скоро ще ескалира, а нетърпимостта в обществото не престава да расте.

Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите

Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите

ВМРО е организирана престъпна група, заяви лидерът на "Воля"