Председателят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова упражни правото си на глас в столичното 25 ОУ "Петър Берон" в столичния квартал "Лагера". Без изненада, соцлидерката, чиято партия инициира промените в Изборния кодекс и върна гласуването с хартия, избра именно конвенционалната хартиена бюлетина, за да направи своя демократичен избор.

"Гласувах с хартия, защото вярвам, че тя дава възможност за по-висока избирателна активност", каза тя. Следва да отбележим, че пред секцията, в която председателят на БСП гласува, се бе извила сериозна опашка, на която и самата Нинова се нареди и чинно изчака реда си.

По традиция социалните теми не бяха пропуснати, но и не само.

"Гласувах за по-високи доходи, по-ниски цени. Гласувах да спре войната и да има мир, за подкрепа за българското семейство, за защита на българските деца от джендър идеологията и за силна роля на държавата, за да бъдат решени проблемите, пред които сме изправени", заяви Нинова.

И посочи - оптимист е, че най-накрая в този парламент ще бъде сформирано правителство. "Вярвам. Вярвам, защото виждам в цялата кампания желанието на хората вече да има такова, очакването да се решават проблемите. Така че мисля, че ще се намери разум", отговори на въпрос на News.bg тя.

БСП ще е представителят на лявото политическо пространство, като ще защитава социалните казуси, направи прогноза Корнелия Нинова.

Нинова не коментира с кои партии БСП може да си партнира в следващия 49-и парламент и отговори отново по обичаен начин - такова решение щяло да бъде взето след вътрешно допитване в партията столетница.

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание
на живо

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание

27.27% избирателна активност към 16 ч. измери ЦИК