Интервюто на Цветан Василев съдържа едно много сериозно признание. И това е, че КТБ не е била банка. Това е политически инвестиционен фонд, чрез който парите на българските граждани и на българските фирми са се влагали в компании със специално предназначение.

Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок и депутат в 43-то Народно събрание Радан Кънев.

С тези компании, които са напълно кухи, се купуват избрани и определени фирми, взимат се заеми за определени фирми, и то фирми, които са предизвиквали голямо политическо напрежение през годините, допълни Кънев.

В студиото на Нова телевизия съпредседеталят на РФ отново призова Сотир Цацаров да започне разследване, за което има пълни основания. Кънев потвърди, че настоява и очаква институциите да действат според конституцията, въпреки че главният прокурор казва "мен не ме интересува".

За фалита на КТБ първо трябва да се търси отговорността в тези, които я управляваха, бе категоричен бившия финансов министър Чобанов. Още...

В цялата тази ситуация стои отговорът защо България не излезе от икономическата криза, отбеляза Кънев идопълни: Този политически валяк върху банковата система, този измамнически модел, който е управлявал през КТБ, е насочил активите не към малкия бизнес, а към това политици да си купуват гигантски предприятия.

Държавата е дълбоко мафиотизирана от десетилетия, затова и според Радан Кънев не може да си позволим да разчитаме, че един човек ще държи всеки контрол в страната.

Той призова да серия от законодателни промени, с които да се гарантира контрол и върху главния прокурор. В това отношение Кънев даде за пример румънския модел, който може да бъде приложен.

На въпрос дали има пълно доверие на премиера Бойко Борисов, Радан Кънев поясни, че никога не е казвал такова нещо. Имал лично доверие на премиера. А по отношение на правителството Кънев уточни, че настоящото се опитва да управлява по-добре от предишните, включително правителството Борисов 1.
"Мисля, че това се отнася и до самия Борисов. Той се опитва да управлява вече по-добре от преди", каза Радан Кънев и изказа задоволството си, че институциите са реагирали добре и както трябва да сделката на групата 33.

На въпрос не се ли притеснява от това, че заради настояванията си за разследване, няма да се извади компромат срещу него, съпредседателят на РБ заяви: "Не се притеснявам. Какво ще извадят - няма какво... освен моя снимка с шарена шапка или с цигара. Ама аз си знам, че пуша..."