Кукери гонят злото от властта с протестно шествие. Протестът се организира заради липсата на диалог между граждани и институции. В него участваха 15-ина души, като изминаха разстоянието от Министерския съвет до Народното събрание по жълтите павета. Четирима от тях бяха облечени в зелено и носеха кукерски чанове и звънци.

Протестът се организира от Любомир Данков от Асоциация член 24. Пред News.bg той коментира, че протестното шествие е продължение на опита да се изгони злото от властта, който започнал миналата година на 1-ви юни с ритуал по екзорсизъм.

"Оказа се, че злото е много силно и макар че имаше някакъв ефект, нещата не се оправят. Основното ни искане е за подобряване на диалога между институции и граждани", обяви Данков.

В протеста участват представители на сдружения, които от години се опитват да променят нещата, но усилията им се проваляли заради липсата на всякакъв диалог. Данков заяви, че ако злото не бъде изгонено сега, ще предприемат нова тактика.

Боряна Колева, председател на Сдружението на лекарите от ТЕЛК София заяви, че подкрепя протеста поради липсата на всякакъв диалог във връзка с предстоящата реформа в ТЕЛК.

"Опитвам се от три години да обясня, че реформата, която управляващите предлагат - отнемане на инвалидните пенсии на хората с увреждане, които работят и утежняване на системата със социални работници, които ще проверяват медицинска документация, - е пагубна за хората с увреждания" , заяви Колева.

Тя обясни, че няколко пъти е ходила в парламента, срещала се с депутати от различни партии, но без резултат. Напротив, дори депутати от Патриотичния фронт се опитали да си направят PR на техен гръб.

"Дори в самата работна група в социалното министерство има монолог на управляващите, а не диалог", коментира протестиращата.