Меглена Кунева Единственият министър, запазил поста си от предишното правителство, министърът по европейските въпроси Меглена Кунева каза, че на този етап не може да отговори еднозначно на въпроса дали се чувства уютно в новия кабинет.

Тя обаче изрази надежда, че той ще се окаже на нивото на огромната отговорност, която поема във връзка с членството на страната ни в Европейския съюз.

В дните, в които течаха преговорите за съставяне на правителство, не съм преставала да работя, защото съм убедена, че напразна работа няма и разбира се, знам точно какво се случва – и у нас, и в Брюксел, подчерта тя. Знам кога ще дойдат проверките, знам как ги подготвяме оттук.
Най-лошото, което знам е, че има много работа, която зависи от страшно много участници – от парламента, от администрацията, от добрата воля на неправителствения сектор, работодатели, профсъюзи, коментира министърът, цитиран от БНР.

Меглена Кунева бе категорична, че все още вярва, че България ще се присъедини към Европейския съюз навреме – на 1 януари 2007 година.