Любчо Георгиевски Лидерът на партията ВМРО-ДПМНЕ и бивш премиер на Македония Любчо Георгиевски е на частно посещение у нас по покана на външния министър Соломон Паси.

След среща с външния министър Соломон Паси, Георгиевски заяви, че е възможно в най-скоро време да бъде решен статутът на Косово, защото това ще донесе стабилност на целия регион.

Първият ни дипломат също заяви, че отлагането на решенията не ги прави по-добри.

Георгиевски определи Охридското споразумение като необходим за времето си компромис, за да спре войната, но допълни, че все още има недовършени неща. Според него, и в момента има какво да се желае по отношение на правата на македонците, защото все още голяма част от територията на страната е под контрола на паравоенни и бандитски формирования.

Паси и Георгиевски определиха двустранните отношения в момента като отлични и допълниха, че те имат потенциал за развитие не само на ниво правителства, но и между различните политически сили.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ ще разговаря с парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС, както и с председателя на Комисията по външна политика, отбрана и сигурност Станимир Илчев.