След като ДСБ упрекнаха ГЕРБ, че се направили нова Тройна коалиция с „Атака" и ДПС, днес коалиционният им партньор отправи подобен упрек към управляващите. Този път ГЕРБ са набедени, че са направили Тройна коалиция с „Атака" и БСП, а основата й проектът АЕЦ „Белене".

Какво може да събере смъртни врагове като Румен Петков и Волен Сидеров срещу американския посланик в България, попита Мартин Димитров и даде отговора: „Това е, че Уорлик казва истината за АЕЦ „Белене".

Лидерът на СДС е категоричен, че „Белене" събира смъртни врагове заедно. Проектът „Белене" събира ГЕРБ, БСП и „Атака" заедно, затова е атаката срещу Джеймс Уорлик, убеден е Мартин Димитров. Според него истината за „Белене" е неудобна и се прави опит тя да бъде скрита.

„Когато тази тема дойде в парламента, ще се види кои са единствените истински патриоти в България", каза още Димитров и подчерта, че това са СДС и Синята коалиция. Темата „Белене" е най-добрият лакмус да се види кой кой е, добави той.

Той изказа съпричастност към упреците на ДПС към ГЕРБ след избирането на кандидатурата на ДПС за състава за Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси. Ако ГЕРБ преди изборите бяха споделили какво ще правят, нямаше да получат такава подкрепа, коментира Мартин Димитров. Той каза, че предполага, че в парламента няма да бъде поискан вот на недоверие към правителството, а че ще бъде поискан вот на доверие за „Белене".