Увеличението на цените на толтаксите - промените в толсистемата, нейния обхват и цена, бе гласувано преди вота на доверие. Правителството подкрепи една корупционна схема, предложена от МРРБ. От месеци алармираме, че паритое от толтаксите се крадат и ги няма. Ще видим докъде ще стигнат тези корупционни практики.

Това заяви пред БНТ Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. 

Съюзът на международните превозвачи се оплаква, че никой не защитава сектора

Съюзът на международните превозвачи се оплаква, че никой не защитава сектора

Официална информация от страна на българското Министерство на транспорта все още няма

Запитана как са изчислили 20% поскъпване на билетите, тя отговори, че комулативно цената се формира от цената на горивата. Ние не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма. В крайна сметка тази цена се формира от транспортните услуги. Този хляб, за да стигне до магазина, има формиране и на цената и от транспорт, обясни тя.

"Не превозвачите, а българските граждани ще платят сметката. От 1 юли има увеличение на толсистемата, по-голямата част от колегите ще увеличат цените си от тогава. Има договори за транспортните услуги за автобусите, може би от 1 август ще бъдат завишени цените по второкласната пътна мрежа, предстои да видим какво ще се случи", каза Милтенова. 

Превозвачи демонстрираха протестна готовност в цялата страна
Обновена

Превозвачи демонстрираха протестна готовност в цялата страна

Полицията спря блокада на пътя преди ГКПП "Кулата"

По думите й най-тежко е положението на транспортните фирми, които извършват превози в страната. Ние напомпмваме инфлацията, не помагаме превозвачите да подобрят услугата си, бе отказано да има отстъпки на цената за километри, обясни тя.

Важно е какво е обещано, колко корупционни практики ще вземат от това увеличение.

Проблемът не е в това дали ще продължим да сме превозвачи. Въпросът е кой ще превозва тези хора, когато този транспорт не може да се самоиздържа, тези превозвачи нямат избор, обясни тя.

Може би вече 300 населени места сега са без транспорт, отделно са населените места с транспорт само 2-3 пъти седмично. Проблемът се задълбочава, каза Милтенова.

Винаги има отлив на пътници, когато цената се увеличава. Учениците ползват абонаментни карти. Винаги, когато работим с администрацията

Всичко беше прах в очите на хората и лъжи. Сега ще убедят всички, че от 1 юли ще плащаме много повече за хляба, млякото. Битката загуби българския народ за това, че няма правителство, което да милее за българския народ. Поискали сме среща с Корнелия Нинова, цените на стоки и услуги са в нейния ресор, допълни Милтенова.