Лидерът на "Воля" Веселин Марешки излезе със специална декларация от трибуната на парламента, посветена на кризисната ситуация.

Днес повече от всякога България има нужда от своя съвременен Левски, обяви той от трибуната. Във време на изпитание хората искали да се обединят около лидер, който да ги води. За Марешки има такъв лидер. Кризата ще свали много маски, подчерта той.

Един генерал го пробвали дали става за президент, според лидера на "Воля", а друг генерал пък искал втори мандат. Няма място за лични амбиции, категоричен бе той. Осъзнайте се, настоя Веселин Марешки. 

Депутатите се цакат с топла бира за замразяване на заплатите си
Обновена

Депутатите се цакат с топла бира за замразяване на заплатите си

БСП иска трайно замразяване на депутатските заплати

Той поиска депутатите са покажат колко струват като мъже и държавници. Адекватни ли сме на времето, в което живеем, попита той. Парламентът не е остров на изобилието, предупреди Веселин Марешки. Няма място за политически инат, заяви още той.

"Воля" иска политиците да ги слушат, защото управлявали големи икономически структури 30 години. Добре виждам какво им е на българите в момента, каза Марешки. Той настоя за пробуждане и единение. Всяко време намира начин да отсее истинските лидери, подчерта още лидерът на "Воля".

Припомняме, на извънредно заседание в българския парламент днес се обсъжда замразяването на депутатските заплати, актуализацията на държавния бюджет и промените в Закона за извънредното положение