Бивш заместник-министър в кабинета на Тройната коалиция става началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски. Това е Мария Дивизиева, заместник-министър на държавната администрация в кабинета „Станишев".

В момента тя живее на семейни начала с министъра на културата Петър Стоянович. Двамата очакват през август първото си дете.

Дивизиева има богат опит в няколко поприща.

Като главен и парламентарен секретар на Министерството на икономиката през 2001 г. тя става член на съвет на директорите на "Благоевград БТ" АД.

Дивизиева бе мениджър на кампанията на Меглена Кунева за президентските избори през 2011 г., а през юни 2012 г. напусна царската партия НДСВ и стана учредител на "България на гражданите".

Припомняме, вчера в свое изявление от партията на Кунева призоваха своите членове да не поемат никакви длъжносто в новия кабинет, в противен, случай ще бъдат изключени от формацията.

Преди това обаче води няколко предизборни кампании на жълтите.

Била е ръководител на управляващия орган на Оперативна програма "Административен капацитет" от създаването на програмата до 2009 г.

Магистър по право е от Софийския университет "Св. Климент Охридски", владее английски и френски език.

След парламентарните избори през юли 2009 г. започва работа в инвестиционната компания "Експат Груп" ЕООД, където е управляващ директор.
Там тя работи с бившия си шеф Николай Василев, който е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на "Експат Капитал".