Само заедно можем да продължим напред в името на България. Ако ще има България стабилно правителство, думата на партията ще тежи. Ако ще се вземат решения, те трябва да отразяват и нашите искания, и грижа за хората. Toва заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел по време на националното съвещание на ГЕРБ.

Мария Габриел се надява да правителство, което да го има сега, а не събуждащо се след изборната нощ или градящо се по време на предизборна кампания.

Тя благодари на Бойко Борисов, че е лидер на партията на силата на България. Габриел благодари на кметовете и на депутатите на ГЕРБ, че са живителната сила на България. Минахме през немалко изпитания, отчете Мария Габриел, като обърна поглед върху случилото се през последните 9 месеца. Всичко добро, което бе направено, е благодарение на ГЕРБ, и да не се приписва като заслуга на ПП-ДБ, посочи тя.

"България има нужда от редовно и стабилно управление, което е възможно от ГЕРБ-СДС. България има нужда от законодателна програма, която е възможна с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. България има нужда от ясна управленска програма, с която приоритетите и регионите в страната се поставят поравно", обясни Габриел.

Тя обърна внимание и на темата за попълването на регулаторите. 25 позиции в държавата се вземат с 2/3 от гласовете на депутатите в Народното събрание, каза Габриел, която е доволна, че ГЕРБ има подкрепата на ДПС.

Бойко Борисов попари ентусиазма в ГЕРБ да ходят на избори

Бойко Борисов попари ентусиазма в ГЕРБ да ходят на избори

Бойко Борисов дава последен шанс за брак с ПП-ДБ