При недопускане на гласуване предложението на Георги Кадиев маските паднаха.

Това обяви в кулоарите на парламента червеният лидер Михаил Миков малко след като окончателно депутатите приеха на второ четене ратификацията на заем от 16 милиарда лева.

Припомняме, социалистът Кадиев предложи в зала дългът да се намали от 8 милиарда евро на 7 милиарда евро. Парламентарната шефка Цецка Цачева обаче му обясни, че между първо и второ четене не може да се прави такова предложение, защото сумата на договора е ясно разписана.

Лидерът на столетницата заподозря, че аргументите на финансист №1 Владислав Горанов, че може да се справи и с 2 млрд. по-малко дълг, са били само за заблуда, за да се спечели подкрепата на останалите две партии.
Припомняме, в последния момент след дни на отрицание АБВ и ДПС гласуваха „за" ратификацията на дълга. Това дойде след изказване на Горанов, че 2 млрд. от спряганите 16 няма да бъдат теглени.

Миков потвърди позицията на БСП, че се надява държавният глава Росен Плевнелиев да наложи вето на Закона за ратификацията. Ако не, ще се обърнем към Конституционния съд, ако има нужният брой народни представители за сезиране, зарече се социалист №1.