Ден преди общонационалния протест утре от БСП са получили силно обезпокоителна информация за подготвяни провокации. При червените са постъпили сигнали от симпатизанти и членове на партията, че в последните часове има информация за масово изкупуване на боксове, бухалки, бомбички и мобилизация на различни клубове, които се занимават с бойни изкуства.

Хората на Сергей Станишев са силно притеснени, че освен за обичайните фенове вече се говори и за бойни клубове и хора, които почти професионално се занимават с бойни изкуства.

Според сводката на БСП Димитър Спасов - Митко Каратиста също е замесен в организацията на утрешния протест или по-точно в провокациите, които се подготвят.

Антон Кутев призова гражданите да не се поддават на провокациите и да запазят спокойствие.

За очакваните безредици червените са предупредили президента Росен Плевнелиев. Те са категорични, че ако утрешният протест бъде окървавен, лично Цветан Цветанов ще бъде отговорен.

Кутев обясни, че макар и в оставка, ГЕРБ все още носят цялата отговорност.

Информацията БСП са получили от своите структури, предимно в София. Те не са се свързали с МВР, но се надяват чрез медиите силовият министър в оставка да се информира и да вземе необходимите мерки.

"Има сили, които искат да провокират безредици. Не е наша работа да проверяваме кои са те. Прокуратурата и други органи, са тези, които трябва да направят конкретните проверки", подчерта Антон Кутев.