Майката на убития преди две години Боби Райнов поиска връщане на смъртното наказания за убийците.

По време на протестен националистичен марш в столичния квартал „Овча купел" в памет на проф. Калоянов, Боби Райнов, ккато и на стотиците жертви на криминалния терор, тя коментира, че циганите се толерират. Галя Райнова припомни, че след протестите преди 2 години, тя е била обвинена в насаждане на омраза към циганите.

Не аз насажда омраза, а тези от жълтите павета. Те позволяват тези безчинства, ако продължава така в един момент България ще бъде кръв. ", коментира опечалената майка.

Шествието, организирано от ВМРО, събра погледите на десетки граждани на квартала, които го наблюдаваха от балконите. Въпреки призивите на националистите: „Елате с нас, протестът е за вас" в шествието се включиха не повече от 200 души, предвождани от лидера на воеводите Красимир Каракачанов и неговия заместник в партията и общински съветник Ангел Джамбазки. Участие взеха и представители на софийските мотоклубове, симпатизанти на „Атака", БНС и Национална съпротива.

Родолюбивите националисти развяваха родния трибагреник и знамената на ВМРО. Шествието се предвождаше от 3 младежи с тъпани и обичайния транспарант: „Държавата гние, проблемът сте вие".

Патриотите скандираха мощно за България: „Свобода или смърт", „Няма да забравим, няма да простим", „Българи, юнаци", „На бой, на бой, за народа свой", „Циганите вън", „Бойко Борисов е педераст", „Бойко курва", „Бойко е разкрит долен травестит", „Бойко комунист, гадже на Азис" и други.

Ангел Джамбазки обясни, че националистическите организации и партии се обявяват настоятелно държавната власт да прекрати бездействието си към етническите мотивирани престъпления като кражби и убийства. Той се обяви за връщане на принудителния труд. Според Джамбазки българската държава трябва да прилага еднакви наказания за всички престъпления.