Ахмед Доган управлява страната, категорично заяви в интервю за Дарик бившият земеделски министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме.

„Сергей Станишев каза откровено на кого е правителството. Правителството не е на ДПС, правителството е на Ахмед Доган лично", припомни той.

„ДПС няма нов председател, партията има нов изпълнителен директор - Лютви Местан", заяви още Дикме по повод избора на Лютви Местан начело на движението.
Той допълни, че решенията в ДПС не се взимат от централен орган. „Те се взимат еднолично от един човек, който си седи в Бояна и си пие уискито", допълни бившият министър.

„Когато мина конференцията и имаше смяна на председателя, на следващия ден се обадих на един от основателите на Движението за права и свободи, за да му честитя новия лидер след толкова години.
Той какво ми отговори: „Мехмед, ти се занимаваш с бизнес, нека да не бъркаме понятията. Нашата партия се превърна в търговско дружество. Досега собственика на акциите и изпълнителния директор беше един и същ, сега единственото нещо, което стана, е, че се назначи нов изпълнителен директор, но собственикът на акциите си остава същото лице
", разказа бившият министър.

Припомняме, преди години Ахмед Доган, все още качеството си на лидер на ДПС, скандализира обществото с репликата си в с. Кочан, че управлява държавата, а именно: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата".

Според Дикме без реформиране на партията няма как тя да бъде желан и предвидим партньор.

Той беше категоричен, че ДПС тотално е загубила изборите за парламент.

" Не може от 610 000 гласа да си паднал на 400 000 и да кажеш, че си спечелил изборите. Извинявайте, но от това по-голям гьон суратлък. Не може младите да напускат, да не искат да гласуват за партията, и ти вместо да търсиш причината, да излезеш и да парадираш, че си спечелил", аргументира се Дикме.

Той е на мнение, че само едно преходно правителство с ясен мандат и задачи, което да бъде излъчено и подкрепено от всички парламентарни партии, може да осигури стабилност на страната.

Необходими са много сериозни и много смислени действия от страна на българските политици - президентът е единственият, чийто действия в момента са най-смислени
, коментира още бившият министър.