Патриотичният фронт заплаши Местан, че ще настъпи българска мина. Хората на Симеонов и Каракачанов са бесни от настоящата визита на лидера на ДОСТ в Турция.

Припомняме, Местан и делегация са в южната ни съседка, където се срещнаха с премиера Йълдъръм и с лидера на националистическата партия Бахчели.

Местан се опитва да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България. Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България, заявява в остра позиция Красимир Каракачанов.

Според него срещите на Местан ясно показват насочеността на новата му партия – ислямизъм, османизъм и турски национализъм. Неслучайно заедно с Местан е скандалният ислямист Шабанали Ахмед, изтъкват „патриотите“.

Радушен прием за Местан от първите държавни ръководители на Турция

Радушен прием за Местан от първите държавни ръководители на Турция

Поканени за откриването на третия мост над Босфора

Каракачанов напомня, че Местан години наред е определял себе си като либерал, а по-късно се жалва, че е настъпил „руска мина“. Новите геополитически ветрове явно са накарали Местан да забрави за всичко това, се посочва в позицията.

Всички като Местан трябва да  знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция, коментират от ПФ.

Затова те настояват да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите президентски избори.