Местните избори наесен няма да минат тихо и спокойно. Тази позиция изрази по БНТ социологът Боряна Димитрова. За пример тя даде изборите в Сърница, където се разгорели силни страсти.

Припомняме, кандидатите за кметския пост в най-новата община бяха четирима - Мустафа Фериканов от ГЕРБ, Небит Бозов - ДПС, Кемал Тинев - Реформаторски блок и Кемал Байрактар - от Нова алтернатива. На проведените вчера частични местни избори кмет не бе избран. С 15% води кандидатът на ДПС Неби Бозов, който получава 40.50% от гласовете. Балотажът ще е между него и досегашния кмет Мустафа Аликанов, подкрепен от ГЕРБ.

Според Боряна Димитрова трябва да се изчистят избирателните списъци. Тя даде за пример най-новата община, където се наблюдава ръст на избирателите. БСП е в недобра кондиция, смята социологът. В този вот социалистите участваха само в листа за Общински съвет, като за нея важен е резултатът на червените там.

Проф. Константинов: Ако РБ подкрепи ГЕРБ в някои общини, то в други ГЕРБ може да е и обратното.
Още...

На местните избори има много родова памет и затова не можело да се прогнозира какво ще се случи на балотажа. Все още, смята Боряна Димитрова, не е ясно как ще се разпределят гласовете на отпадналите кандидати между тези, които ще отидат на балотажа. Много важно, според Димитрова, е местните избори да протекат по максимално честен начин.