Около 30 бежанци са хванати вчера в българското море край Приморско, стана ясно от коментара на министъра на вътрешните работи Бъчварова в кулоарите на парламента.

Тя подчерта, че се работи по залавяне на нелегални мигранти по цялата граница. В последните няколко дни имало увеличение на мигрантския поток, призна МВР шефът.

По около 1200 души месечно се опитват да минат границата ни. Мерките, които вземала държавата, предотвратявали нахлуването им, успокои Румяна Бъчварова.

"БСП пак не чете". Това притеснение изрази Бъчварова по повод критиките на левицата по промените в Закона за електронните съобщения, които минаха днес. Тук става въпрос за спасяване на човешки животи, коментира тя след парламентарния контрол.

По думите й в днешния технологичен век е неадекватно да няма възможност да се проследяват трафичните данни. Има гаранции, че няма да има спекулации, категорична бе силовата министърка. Много било мислено по промените в закона.

По критиките на Корнелия Нинова за доклада за състоянието на националната сигурност, тя захапа лидера на столетницата, изтъквайки че въпросът й бил като за секретарката на премиера, а не за самия министър-председател.

Никой не казва, че в държавата няма проблеми. Ние никога не сме замазвали проблемите, категорична бе силовата министърка. Почти 300 страници бил докладът за националната сигурност. Препоръките на службите съвпадали с мерките на кабинета.

За антикорупционния закон на Кунева и ултиматума на реформаторите, че ще напуснат властта, ако той не мине, тя каза, че имало общо съгласие за нуждата от този закон.